WALANT technique course by dr. Donald Lalonde. August 21, 2019. Tallinn, Estonia

 

Course schedule:

11:00 – 11:50 How to inject minimally painful tumescent local anesthesia to perform most hand surgery safely with no tourniquet and no sedation (50 minutes)

11:50 – 12:00 Questions and discussion (10 minutes)

12:00 – 12:50 How to get better results with WALANT flexor and extensor tendon repair (50 minutes)

12:50 - 13:00 Questions and discussion (10 minutes)

13:00 - 13:30 Coffee break (30 minutes)

13:30 - 14:20 better results with WALANT Fracture, joint, tenolysis, and tendon transfer surgery (50 minutes)

14:20 - 14:30 Questions and discussion (10 minutes)

14:30 - 15:20 Carpal and cubital tunnel surgery, lacertus release, other operations, managing boutonniere and hand pain with relative motion splinting (50 minutes)

15:20-  15:30 Questions and discussion (10 minutes)